FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

TIVAT - Čelnik Hrvatskog građanskog društva (HGD) Ivan Ilić izjavio je na petoj redovnoj godišnjoj skupštini te nevladine udruge Hrvata iz Crne Gore, održanoj u petak navečer u Tivtu, kako je ta organizacija ispunila očekivanja njenih osnivača dajući osobiti doprinos podizanju nacionalne svijesti hrvatske manjine u Crnoj Gori. Za Hrvate u Crnoj Gori od izuzetnog je značaja nedavno usvajanje Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina i etničkih grupa u Crnoj Gori, kojim hrvatska nacionalna zajednica dobija i svog zastupnika u crnogorskom parlamentu, kazao je Ilić, dodajući kako se "nadam se da će promjena u državnom statusu Crne Gore unaprijediti u zadnje vrijeme sve bolje veze između Crne Gore i Hrvatske.

RIM - Tri plovila sa više od 200 ilegalnih imigranata stigla su u subotu ujutro na otok Lampedusu južno od Sicilije, javili su talijanski mediji. Na jednom drvenom plovilu od 15 metara stiglo je u subotu rano ujutro 165 imigranata, od kojih 12 žena, do luke u Lampedusi, unatoč brojnim brodovima talijanske obalne straže koji patroliraju u toj zoni kako bi spriječili masovni dolazak imigranata. Imigranti su prebačeni u prihvatni centar gdje će biti identificirani i nakon toga vraćeni u zemlje iz kojih su krenuli. U petak su na otok stigla tri plovila sa po 25, 41 i devet osoba.

PODGORICA - Srbijanski predsjednik Boris Tadić doputovat će u ponedjeljak u prvi službeni posjet neovisnoj državi Crnoj Gori, objavljeno je u subotu. Visokog gosta, kako je najavljeno, u podgoričkoj zračnoj luci dočekat će crnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon čega će dvojica državnika razgovarati na Cetinju u rezidenciji predsjednika Crne Gore. "I ovaj susret, poput prethodnih, afirmirat će prijateljske odnose Crne Gore i Srbije", propćeno je iz Vujanovićeva ureda. Srbijanski predsjednik trebao bi se tijekom posjeta Crnoj Gori sastati i s premijerom Milom Đukanovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙