FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

KABUL - Petorica afganistanskih humanitarnih djelatnika, među kojima i trojica djelatnika švedske humanitarne agencije, oslobođena su nakon četiri dana zatočeništva, rekao je u ponedjeljak policijski dužnosnik. Petorica humanitaraca - dvojica liječnika i djelatnik agencije Švedski odbor za Afganistan, te dvojica lokalnih dužnosnika - oteti su u četvrtak dok su putovali prema jednom selu u pokrajini Nuristan, rekao je lokalni policijski dužnosnik Ghalamullah Nuristani. Otmičari su ih oslobodili kasno navečer u nedjelju uz posredovanje lokalne policije i plemenskih vođa. Nisu objavljeni nikakvi podaci o otmičarima.

DILI - Premijer Istočnog Timora Mari Alkatiri objavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da je podnio ostavku. Ostavka Alkatirija uslijedila je nakon mjeseci nemira u toj zemlji, koji su odnijeli desetke života te tisuće stanovnika natjerali na bijeg u izbjegličke kampove. Alkatiri je bio premijer Istočnog Timora od odcjepljenja od Indonezije 2002. godine, a optuživalo ga se za nasilje u zemlji, koje je eruptiralo nakon što su se sukobi unutar vojnih snaga prelili i na ulice glavnog grada Dilija. Za sada nije objavljeno tko će zamijeniti Alkatirija na mjestu premijera.

PANIPITIYA - Napadač samoubojica, vjerojatno pripadnik Tamilskih tigrova, po svemu sudeći je krivac za jutrošnje ubojstvo generala vojske Šri Lanke Paramija Kulatunge, istočno od glavnoga grada Colomba, izvijestila je u ponedjeljak policija i vojska. Zamjenik načelnika glavnog stožera vojske Šri Lanke Kulatunga putovao je u vojnu bazu kada se njegovu automobilu približio motociklist i udario u njega, oko 20 km od Colomba, pri čemu je došlo do eksplozije i pogibije četiriju osoba. "General je poginuo, a u napadu su poginula još dvojica vojnika", rekao je glavni inspektor policije .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙