FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 24. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

DUBAI - Drugi čovjek Al Qaide Ayman al-Zawahri obećao je osvetu Sjedinjenim Državama za ubojstvo Abu Musaba al-Zarqawija, vođe Al Qaide u Iraku koji je prije dva tjedna ubijen u zračnom napadu snaga SAD-a.

Zawahri je na snimci prikazanoj u petak na televiziji al Jazeera al-Zarqawija veličao kao mučenika. "Izražavmo našu sućut muslimanskoj naciji za jednog od njenih najvećih vojnika", rekao je. Zawahri je također napao iračkog premijera Nurija al-Malikija rekavši da je on "prodao Islam kako bi dobio položaj u vlasti".

MOSKVA - Vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov u svojoj prvoj javnoj izjavi od preuzimanja vodstva čečenskih separatista u petak je izjavio da planira proširiti napade protiv Rusije.

U izjavi sa datumom od 23. lipnja objavljenoj na internet stranici pobunjenika www.daymohk.org, Umarov je rekao da će se pobunjenici u svom djelovanju usredotočiti na vojna postrojenja i izbjeći većinu civilnih.

"Namjeravamo ovoga ljeta dovršiti pripreme za značajno širenje područja vojnih akcija, uključujući ne samo Kavkaz nego i mnoge ruske regije", rekao je Umarov u izjavi.

"No odgovorno najavljujem da će ciljevi naših udara i napada biti isključivo vojna i policijska postrojenja".

Umarov je vodstvo čečenskog otpora preuzeo nakon što je 17. lipnja u borbi s ruskim postrojbama ubijen Abdul-Khalim Sadulayev, kaže se u izjavi.

BOGOTA - U jednom od najsmrtonosnijh napada ljevičarskih pobunjenika posljednjih mjeseci ubijeni su jedan mornarički časnik i osmero vojnika, priopćile su kolumbijske vlasti.

Vojnici su bili u rutinskoj ophodnji u području Montes de Maria 450 kilometara sjeverno od Bogote kada je njihov kamion napadnut iz zasjede, kaže se u prvom izvješću mornaričkog zapovjedništva.

Dužnosnici su za napad okrivili Revolucionarne oružane snage Kolumbije, najstariju pobunjeničku skupinu u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙