FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade HNK za sezonu 2005./2006.

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljene su danas godišnje nagrade toga kazališta za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2005./2006.
ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljene su danas godišnje nagrade toga kazališta za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2005./2006.

Nagradu "Mila Dimitrijević" za žensku ulogu ravnopravno dijele tri mlade glumice Ana Begić, Zrinka Cvitešić i Olga Pakalović za uloge u predstavi "Tri sestre" A. P.Čehova u režiji Ivice Kunčevića.

Najboljim interpretatorom glavne muške uloge u sezoni 2005./ 2006. proglašen je Goran Grgić za ulogu kralja Henrika II u predstavi "Becket" Jeana Anouilha, redatelja Horeje Popescua i Joška Juvančića te mu je dodijeljena godišnja nagrada HNK "Mila Dimitrijević".

O nagradi je odlučivao Ocjenjivački sud koji su činili predsjednik Vjenceslav Kapural te članovi Đurđa Škavić i Želimir Mesarić.

Nagrada "Marijana Radev" za najbolje žensko operno ostvarenje u sezoni 2005./2006. dodijeljena je Ani Durlovski za ulogu Kraljice noći u Mozartovoj operi "Čarobna frula" u režiji Georgija Para.

Nagrada "Vladimir Ruždjak" za najbolje muško operno ostvarenje u sezoni 2005./2006. dodijeljena je Lucianu Batiniću za ulogu Fiesca u Verdijevoj operi "Simon Boccanegra" u režiji Petra Selema.

O opernim nagradama odlučio je Ocjenjivački sud koji su činili predsjednik Miroslav Salopek te članovi Nada Ruždjak i Nedjeljko Fabrio.

Nagradu "Ana Roje" za sezonu 2005./2006. dobila je prvakinja Baleta HNK Mirna Sporiš za ostvarenje u Pas de deuxu seljana u predstavi "Giselle" A. Adama u koreografiji Iraide Lukašove, za ulogu Djeteta u predstavi "Maestro" na glazbu Borisa Papandopula, prema libretu Nedjeljka Fabria i koreografiji Ljiljane Gvozdenović. Nagrađena je i za ulogu VileTemperamenta u predstavi "Trnoružica" Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea te za cjelokupan odnos prema profesiji.

Nagrada "Oskar Harmoš" za sezonu 2005./ 2006. dodijeljena je solistu Baleta HNK u Zagrebu Georgeu Stanciuu za ulogu Foba u predstavi "Meastro".

O baletnim nagrada odlučivao je Ocjenjivački sud u sastavu Božica Lisak predsjednica, Iraida lukaševa i Suzana Bačić članice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙