FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani satire od 3. do 20. lipnja

ZAGREB, 1. lipnja 2006. (Hina) - Na jubilarnim Tridesetim danima satire, tradicionalnom festivalu Satiričkog kazališta "Kerempuh", od 3. do 20. lipnja, bit će prikazane najbolje hrvatske komedije i satire te inozemne predstave.
ZAGREB, 1. lipnja 2006. (Hina) - Na jubilarnim Tridesetim danima satire, tradicionalnom festivalu Satiričkog kazališta "Kerempuh", od 3. do 20. lipnja, bit će prikazane najbolje hrvatske komedije i satire te inozemne predstave.

U službenoj konkurenciji sudjelovat će 14 kazališta koja će izvesti 14 predstava, najavio je izbornik Hrvoje Ivanković na današnjoj konferenciji za novinare. Tri su kazališta iz Maribora, Ljubljane i Beograda, pet hrvatskih izvan Zagreba te šest zagrebačkih koji će se natjecati za nagrade "Zlatni smijeh" koje će na kraju Dana dodijeliti ocjenjivački sud.

U odnosu na protekle godine broj predstava je smanjen, rekao je Ivanković i dodao kako je to učinjeno da bi Festival bio suvremeniji i kvalitativno bolji. Tematska odrednica jest humorna strana ozbiljnog, izjavio je Ivanković, napomenuvši kako se vodilo računa da se ne uvrste rutinsko-zabavljačke predstave. Svaka predstava bit će zanimljiva, privlačna i izazovna, najavio je izbornik.

Direktor Duško Ljuština napomenuo je da je ovogodišnji festival umjesto stvarnoj osobi posvećen Petrici Kerempuhu, biću između lakrdijaša i mudraca, narodnom zabavljaču i tribunu. I ove će Dane satire financirati s 350 tisuća kuna grad Zagreb i Ministarstvo kulture, rekao je, pohvalivši se da u drugoj tradiciji festivala nije bilo skandala.

Dane satire 3. lipnja otvara Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane predstavom "Fragile" Tene Štivičić, a predstave će osim toga kazališta izvesti i Planet Art, Histrioni, Ink - Gradsko kazalište u Puli, Teatar Exit, "Kerempuh", Slovensko narodno gledališče iz Maribora, HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, Atelje 212 iz Beograda, ZeKaEm, HNK iz Splita, HKD Teatar iz Rijeke, koprodukcija "Gavelle" i virovitičkog Kazališta te "Gavella" samostalnu predstavu.

Osim u "Kerempuhu" predstave će se prikazivati i u Zagrebačkom kazalištu mladih i Gradskom dramskom kazalištu "Gavelli".

Nakon izvješća ocjenjivačkog suda i dodjela nagrada, Hrvatsko će narodno kazalište iz Mostara 20. lipnja izvan konkurencije prikazati Čehovljevu "Prosidbu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙