FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni 30. Dani satire

ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja u utorak navečer su u satiričkom kazalištu Kerempuh završeni 30. Dani satire, najstariji hrvatski natjecateljski festival.
ZAGREB, 21. lipnja 2006. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja u utorak navečer su u satiričkom kazalištu Kerempuh završeni 30. Dani satire, najstariji hrvatski natjecateljski festival.

U Ocjenjivačkom sudu su bili Joško Juvančić predsjednik, te članovi Marija Sekelez i Želimir Ciglar.

"Zlatni smijeh" - veliku nagradu "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Vrata do" Svjetlana Lacka Vidulića u režiji Renea Medvešeka i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

"Zlatni smijeh" za najbolju režiju također je pripao ovoj predstavi.

"Zlatni smijeh" za najbolji tekst pripao je Teni Štivičić za tekst "Fragile!" u režiji Matjaža Pograjca i izvedbi Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane.

Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" - glavna nagrada za mušku ulogu pripala je Peri Kvrgiću za ulogu Gospodina Greena "U posjetu kod gospodina Greena" u režiji Aide Bukvić i izvedbi Planet Arta iz Zagreba.

Zlatni smijeh - glavna nagrada za žensku ulogu dodijeljena je Editi Karađole za ulogu Marijane Škunce, seoske učiteljice, u "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja" u režiji Larya Zappije i izvedbi HKD Teatra Rijeka.

Nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike pripala je Zvonimiru Zoričiću za ulogu Franceka u predstavi Mire Gavrana "Vozači za sva vremena ili Hercegovci za volanom" u režiji Zorana Mužića i izvedbi glumačke družine Histrion iz Zagreba.

Nagrada "Sabrija Biser" koja se dodjeljuje mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike pripala je Heleni Minić za ulogu Donne u predstavi "Kvetch" Stevena Berkoffa u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Gradskog dramskog kazališta Gavella i Kazališta Virovitica.

"Zlatni smijeh" pet ravnopravnih glumačkih nagrada dobili su Linda Begonja, Trpimir Jurkić, Ljubomir Kapor, Slavica Knežević i Ante Čedo Martinić.

"Zlatni smijeh" tri posebna priznanja dobila je Slavica Radović, predstava "Shakespeare na Exit " u režiji Matka Raguža i u izvedbi Egzit teatra te predstavi Tene Štivičić "Fragile!".

Nagrade je priopćio član ocjenjivačkog suda kazališni kritičar "Večernjeg lista" Želimir Ciglar, a uručili su ih ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh Duško Ljuština te urednica kulture "Večernjaka" Branka Primorac.

U ime Zagrebačkog kazališta mladih za njihovu najuspjeliju predstavu na Danima satire organizatoru Festivala, posebno publici zahvalila se ravnateljica toga kazališta Dubravka Vrgoč.

Nakon podjele nagrada izvedena je predstava "Prosidba" A.P. Čehova redatelja Vlatka Dulića u produkciji HNK iz Mostara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙