FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 26. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - U povodu smrti uglednoga hrvatskog glumca te zastupnika u prvom sazivu Hrvatskog sabora, Damira Mejovšeka, bit će otvorena knjiga žalosti u Hrvatskom saboru (ispred Sabornice - Trg sv. Marka 6), danas od 13 sati, i sutra, 27. lipnja, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. Damir Mejovšek, hrvatski kazališni i televizijski glumac te dugogodišnji član Drame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, kao i zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog sabora, umro je u petak, 23. lipnja. Damir Mejovšek bio je saborski zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog sabora, a 1992. vratio se u HNK, gdje je ostao do odlaska u mirovinu 1996. godine.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) iz koprivničke Podravke raspisala je Književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu iz Domovinskog rata. Natječaj se raspisuje po šesti puta radi poticanja stvaralaštva na temu Domovinskog rata, priopćeno je danas iz UBIUDR-a. Za nagradu se mogu natjecati autori iz Hrvatske koji su svoje književno ili publicističko djelo - roman, zbirku pjesama, putopis, zbirku pripovijedaka, novelu ili knjigu ratnih fotografija - objavili od 1. listopada prošle do 1. listopada ove godine.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji se posvađao s nevjenčanom suprugom i zapaljenim opuškom cigarete izazvao požar njezinog automobila. Nevjenčani supružnici, 44-godišnjak i 41-godišnjakinja posvađali su se u u subotu kasno poslijepodne u parku u Trnskom pored osobnog automobila "zastava" u vlasništvu 41-godišnjakinje. Tijekom verbalnog sukoba muškarac je u jednom trenutku, "revoltiran svađom", kroz otvoreno prozorsko staklo bacio upaljeni opušak cigarete na stražnje sjedište. Vatra se ubrzo proširila po cijeloj unutrašnjosti vozila koje je u potpunosti izgorjelo, a plamen je dijelom zahvatio i "ford fokus" koji je bio parkiran uz "zastavu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙