FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 27. lipnja

ZAGREB, 26. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. lipnja.
ZAGREB, 26. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. lipnja.

ZAGREB - Pripreme i organizacija otkupa pšenice roda 2006. godine teme su sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića s predstavnicima udruga, zadruga i organizatora proizvodnje pšenice (12,00 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

RIJEKA - Glavna skupština Erste & Steiermarkische bank d.d. na kojoj će, među ostalim, biti predložena odluka o upotrebi 347,7 milijuna kuna dobiti ostvarene u 2005. U rezerve za opći bankovni rizik trebalo bi biti raspoređeno 22,6 milijuna kuna, u rezerve za vlastite dionice 6 milijuna kuna, u zadržanu dobit 214,8 milijuna kuna, a za dividendu dioničarima 104,3 milijuna kuna. Na dnevnom redu Skupštine, uz ostalo, su izvješće Nadzornog odbora o obavljenu nadzoru Banke te izbor novih članova Nadzornog odbora. (Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Strossmayerova 1, u 11 sati)

ZAGREB - Tvrtka Vipnet održat će godišnju konferenciju za novinare povodom sedam godina svog poslovanja (11,00 sati, Vipnet, Vrtni put 1).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Tele2 na susretu s novinarima predstavit će nove proizvode tvrtke (12,30 sati, klub Boogaloo, Vukovarska 68).

ZAGREB - Državni se proračun zbog postojanja raznih poticaja, olakšica i oslobođenja u sustavu oporezivanja dobiti od mogućih 100 prikupljenih kuna prihoda od toga poreza u 2001. "odrekao" tri kune, a u 2004. čak 11 kuna, podatak je kojega iznosi Vjekoslav Bratić u članku "Izgubljeni porezni prihodi: koliko se poreza na dobit država odriče?" objavljenom Newsletteru, publikaciji Instituta za javne financije. Ukupni iznosi prihoda, koji su se mogli prikupiti u sustavu oporezivanja dobiti, a nisu, višestruko rastu. Dok su izgubljeni prihodi od poreza na dobit svih razina vlasti (država, županije, gradovi i općine) u 2001. iznosili samo 86 milijuna kuna u 2004. popeli su se na gotovo pola milijarde kuna. Državni proračun iz godine u godinu također gubi (bolje rečeno, dobrovoljno se odriče) sve više i više sredstava koja odlaze u razne poticaje, olakšice i oslobođenja u sustavu oporezivanja dobiti. Tako je samo u 2004. državni proračun u tu svrhu "potrošio" 337 milijuna kuna.

ZAGREB - Cijene na malo u Zagrebu su u travnju povećane za 0,3 posto u odnosu na ožujak te za 2,5 posto u odnosu na travanj prošle godine, dok su troškovi života prema ožujku porasli za 0,1 posto, a u odnosu na isti mjesec lani za 2,7 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U prva četiri mjeseca ove godine cijene na malo u Zagrebu su bile 2,6 posto veće nego u istom razdoblju prošle godine, dok su troškovi života porasli za 2,4 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na travanj lani, cijene roba su u Zagrebu u travnju ove godine povećane za 2,2 posto, a cijene usluga za 3,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙