FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 9. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 9. lipnja:
ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 9. lipnja:

ZAGREB - Direktor europskog odjela Međunarodnog monetarnog fonda Michael Deppler predstavit će MMF-ovu prognostičku publikaciju "World Economic Outlook", s naglaskom na Hrvatsku i ostala gospodarstva jugoistočne Europe. (16,30 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3)

ZAGREB - Zračna luka Zagreb najavit će na konferenciji za novinare veći broj charter letova i predstaviti pripreme za prihvat putnika i zrakoplova koji lete na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačku. (12,00 sati, Zračna luka Zagreb, Pleso)

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom 2004. godine nastalo 710.781 tona otpada, od čega najviše komunalnog i građevinskog otpada, a otpad je u najvećoj mjeri zbrinut odlaganjem na ili u zemlju. Pokazuju to podaci iz probnog istraživanja Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Istraživanjem su bili obuhvaćeni svi poslovni subjekti ili dijelovi poslovnih subjekata u toj djelatnosti, bez obrtnika. Prema tim podatcima, više od polovice zagrebačkog otpada, oko 54 posto, ili 383.191 tona, odnosi se na komunalni otpad, a taj je otpad uglavnom zbrinut odlaganjem na ili u zemlju (333.570 tona). Građevinskog otpada u Zagrebu je u 2004. bilo 109.230 tona, a više od 17 posto tog otpada, ili 18,7 tisuća tona je izvezeno u zemlje EU.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u svibnju u odnosu na travanj u prosjeku bile više za 0,4 posto, dok su na godišnjoj razini, u svibnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, u prosjeku više za 3,7 posto. Prema prosincu lani cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u svibnju su bile više za dva posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u svibnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, među pojednim djelatnostima najveći rast proizvođačkih cijena zabilježen je u proizvodnji naftnih derivata, za 21,7 posto.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙