FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 30. svibnja

ZAGREB, 30. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. svibnja:
ZAGREB, 30. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. svibnja:

SAARBRUECKEN - Hrvatska gospodarska delegacija, na čelu s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem, boravit će u posjetu njemačkoj saveznoj državi Saarland. Uz razgovor sa svojim domaćinom, ministrom gospodarstva i rada Saarlanda Hanspeterom Georgiem, ministar Vukelić posjetit će Industrijsku i trgovačku komoru Saarlanda, gdje će se održati i poslovni susret hrvatskih i saarlandskih tvrtki. U hrvatskom gospodarskom izaslanstvu, prema najavama, bit će predstavnici devet tvrtki iz područja farmaceutske industrije, proizvodnje dijelova za automobilsku industriju i informatičke tehnologije. Na poslovnom susretu, uz predstavnike tvrtki iz Saarlanda, očekuju se i predstavnici susjedne pokrajine Rheinland-Pfalz, kao i susjednih zemalja, Francuske, Luksemburga i Belgije.

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici i poslovni tjednik Lider organizatori su okruglog stola na temu "Budućnost izvoza u svjetlu prijedloga Strateškog okvira za razvoj 2006-2013.". Uvodno će o toj temi govoriti ekonomist Žarko Primorac, iz konzultantsko-revizorske kuće Deloitte, a očekuje se sudjelovanje i državne tajnice Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju Martine Dalić, savjetnika predsjednika države za gospodarstvo Dubravka Radoševića, predsjednika Hrvatskih izvoznika i predsjednika Uprave Končara Darinka Bage i dr. (9 sati, hotel The Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U Ministarstvu financija bit će održana prezentacija revizije u javnom sektoru i sustavima unutarnjih financijskih kontrola u sklopu informativno - edukacijskog ciklusa "Javne financije i EU". Na prezentaciji će, među ostalim sudjelovati ministar financija Ivan Šuker i voditeljica CARD-s projekta Martina Thouet sa suradnicima (10 sati, Ministarstvo financija, dvorana 17)

ZAGREB - Razvoj cjeloživotnog obrazovanja za poduzetništvo naziv je okruglog stola na kojem će predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i ravnatelj privatne srednje škole "Katarina Zrinski" Vitomir Tafra predstaviti sustav obrazovanja za poduzetništvo HGK. Na skupu se očekuje sudjelovanje predstavnika hrvatske vlasti i vodećih hrvatskih gospodarstvenika (13 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZADAR - Na konferenciji za novinare službeno će se predstaviti austrijska turistička grupacija FalkensteinerMichaeler Tourism Group i novi projekt Punta Skala, turističkog naselja u Petrčanima kod Zadra.

PULA - Konferencija za novinare direktora Zračne luke Pula Bruna Rogovića u povodu slijetanja prvog low cost prijevoznika Flight Globespan iz Škotske (10.00 sati, zračna luka)

Urednica: Davorska Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙