FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 6. lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. lipnja.
ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. lipnja.

ZAGREB - Devetu godinu za redom na prigodnoj će se svečanosti dodijeliti nagrade za dionice koje su na burzama u Zagrebu i Varaždinu tijekom prošle godine postigle najbolje rezultate - Zlatna dionica i Zlatni udjel za 2005. Osim toga, u okviru konkurencije za Zlatni udjel proglasit će se najbolji investicijski fondovi te društvo za upravljanje. Nominirane su dionice 42 dioničkih društava, a uz najbolju Zlatnu dionicu posebna će priznanja dobiti i najbolje dionice financijskih i turističkih tvrtki. Svečanost organiziraju HTV, poslovni tjednik Lider i Kapital klub, a očekuje se i sudjelovanje hrvatskog premijera Ive Sanadera (12,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih povrćara razgovarat će o Operativnom programu razvoja voćarstva i trenutnom stanju u proizvodnji i tržištu povrća (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatskih željeznica bit će predstavljena HŽ-ova ponuda u ljetnoj sezoni, a govorit će se i o sezonskim, agencijskim i izletničkim vlakovima te ponudama za Svjetsko nogometno prvenstvo (12,00 sati, salon Glavnog kolodvora, Trg kralja Tomislava 11).

OPATIJA - U Opatiji će se od 6. do 8. lipnja održati 13. međunarodno savjetovanje Krmiva 2006, savjetovanje o primjeni aktualnih znanstvenih dostignuća hranidbe domaćih životinja i riba, te tehnologije proizvodnje krmenih smjesa. Savjetovanje organizira Hrvatska gospodarska komora - Grupacija industrijske stočne hrane, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (8,30 sati, hotel Ambasador).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj smanjene su u travnju ove godine u odnosu na ožujak za 0,8 posto, dok su u odnosu na isti mjesec lani bile manje za 0,9 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Pad zaliha gotovih industrijskih proizvoda zabilježen je i u ožujku, i to za 4,2 posto na mjesečnoj, te 1,2 posto na godišnjoj razini.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙