FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 21. lipnja

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. lipnja.
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. lipnja.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva bit će potpisan ugovor o provedbi projekta 'Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj'. Ugovor se sklapa između vlada Republike Hrvatske i Kraljevine Švedske. Projekt 'Okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj' provodi se u suradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj. Njegov cilj je predložiti modele okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao preduvjeta za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. Provedbena faza trebala bi trajati do rujna 2009. godine. Ukupni proračun projekta je 23,78 milijuna kuna, od čega švedska darovnica iznosi 13,37 milijuna kuna (14,00 sati, MPŠVG, Ulica grada Vukovara 78, Staklena dvorana).

ZAGREB - U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije (HAT) bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti govora o rezultatima koje je hrvatska delegacija postigla na Regionalnoj radiokomunikacijskoj konferenciji u Ženevi. Hrvatska su na toj konferenciji u novom Regionalnom sporazumu o raspodjeli frekvencija za digitalne radio i televiziju dodijeljene sve tražene frekvencije. Prema novom regionalnom sporazumu o raspodjeli frekvencija predviđeno je prijelazno razdoblje istekom kojeg analogno odašiljanje u potpunosti prelazi na digitalno. Tvrtka Odašiljači i veze svojim je sustavom digitalnih TV odašiljača u pokusne svrhe već pokrila oko 75 posto stanovništva Hrvatske, te omogućila kvalitetni prijam TV signala u suvremenoj digitalnoj tehnologiji (HAT, velika dvorana, Jurišićeva 13 u 10 sati).

ZAGREB - Predstavnici tvrtki Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec i Alter-Energa održat će konferenciju za novinare u povodu potpisivanja ugovora o izgradnji ekološkog bioplinskog postrojenja (Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2 u 11 sati).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙