FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrući kakao za zdraviju kožu?

NEW YORK , 3. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Zaboravite na utrljavanje kakaova maslaca u kožu, jer bi je šalica vrućeg kakaa mogla učinkovitije pomladiti, vjeruju njemački znanstvenici koji su nedavni proveli istraživanje na skupini žena.
NEW YORK , 3. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Zaboravite na utrljavanje kakaova maslaca u kožu, jer bi je šalica vrućeg kakaa mogla učinkovitije pomladiti, vjeruju njemački znanstvenici koji su nedavni proveli istraživanje na skupini žena.

Ustanovili su da je nakon tri mjeseca koža žena koje su dnevno ispijale šalicu antioksidansima bogatog vrućeg kakaa postala nježnija, dobila je više vlage i postala je manje osjetljiva na opekline od sunca.

Znanstvenici to objašnjavaju visokim razinama antioksidansa sadržanih u kakau, tzv. flavonola, objasnio je dr. Wilhelm Stahl, znansvtenik Sveučilišta Heinrich Heine iz Duelsseldorfa.

Flavonoli su sastojci koji se mogu pronaći u čajevcu, vinu, raznim vrstama voća i povrća te u kakaovom zrnju. Znanstvenici smatraju da ovi nutrijenti mogu poboljšati cirkulaciju, što je i bio slučaj kod žena koje su sudjelovale u istraživanju konzumirajući kakao bogat flavonolima. Rezultat je bila zategnuta, vlažna i nježnija koža.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Nutrition.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙