FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lezbijke reagiraju različito na muške i ženske hormone

WASHINGTON, 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Mozak homoseksualaca reagirarazličito na muške i ženske seksualne hormone od mozgaheteroseksualaca, no razlika u reagiranju manje je izražena kodlezbijki nego kod homoseksualaca, prema švedskom istraživanjuobjavljenom u ponedjeljak u SAD-u.
WASHINGTON, 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Mozak homoseksualaca reagira različito na muške i ženske seksualne hormone od mozga heteroseksualaca, no razlika u reagiranju manje je izražena kod lezbijki nego kod homoseksualaca, prema švedskom istraživanju objavljenom u ponedjeljak u SAD-u.

To istraživanje pospješuje tezu da seksualna sklonost nije naučeno ponašanje već ima biološki uzrok.

Moždana reakcija lezbijki s ženskim hormonom više liči onoj heteroseksualnih muškaraca nego heteroseksualnih žena ali ne toliko koliko reakcija homoseksualnih muškaraca nalikuje reakciji heteroseksualnih žena s muškim hormonima, objašnjava Ivanka Savić, sa sveučilišne bolnice Karolinka u Stockholmu, i suautorica tog istraživanja.

Ta ista skupina znanstvenika, čije se istraživanje pojavljuje u najnovijem izdanju on-line Anala Američke akademije znanosti (PNAS) otkrila je u radovima od prije godinu dana, da mozak muškaraca homoseksualaca ima sličan odgovor onom heteroseksualnih žena na muški seksualni hormon.

U oba slučaja ta ispitivanja ističu biološki uzrok homoseksualnosti.

Najnovija istraživanja upućuju na zaključak da su ženska i muška homoseksualnost različite.

U provođenju istraživanja, ti su znanstvenici dali skupini od 36 dobrovoljaca podijeljenih u tri skupine, među kojima 12 lezbijki, da pomirišu kemijske supstance proistekle iz muških i ženskih seksualnih hormona za koje znanstvenici vjeruju da su feromoni.

To su molekule koje izazivaju nekoliko tipova reakcija poput obrane i seksualne privlačnosti kod brojnih životinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙