FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Slijedi izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Slijedi izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanci su na glasu kao nacija zaljubljena u pse i zbog mnogih vlasnika koji svojim četveronožnim ljubimcima daju bolju hranu nego što je i sami jedu, pokazalo je istraživanje objavljeno u srijedu. Istraživanje provedeno na 1.337 britanskih vlasnika pasa otkriva da čak 18 posto ispitanih svojim mezimcima sastavlja bolji jelovnik nego sebi i priprema im svježe obroke umjesto konzervirane hrane. Tako 21 posto pasa uživa u siru, 15 posto jede ribu, a devet posto dobiva i povrće. Više od četvrtine ispitanih odgovorilo je da bi pojeli hranu koju nabave za svoje pse.

LOS ANGELES - Potaknuta dobrim uspjehom "Da Vincijevog koda" Columbia Pictures planira ekranizirati i prvi religijski triler pisca Dana Browna "Anđeli i demoni", objavila je ta filmska kompanija. Korporacija Sony, u čijem je vlasništvu producentska kuća Columbia, potpisala je ugovor s oskarom nagrađenim scenaristom Akivom Goldmanom, koji je velikom platnu prilagodio i "DaVincijev kod", za izradu scenarija temeljenog na knjizi "Anđeli i demoni", kazao je u utorak Columbijin glasnogovornik. Taj Brownov bestseller objavljen 2000. prvi puta predstavlja lik Roberta Langdona, harvardskog profesora ikonografije i religijske umjetnosti s detektivskim sklonostima kojega u filmu "DaVincijev kod" glumi oskarovac Tom Hanks.

DOHA - Katar, malena država u Perzijskom zaljevu, poznata po bogatim nalazištima nafte i najvećim zalihama prirodnog plina na Bliskom istoku, odnedavna nosi još jedan svjetski rekord - najskuplji telefonski broj svih vremena. Na dobrotvornoj priredbi održanoj u glavnom gradu Dohi jedan je Katarac platio 10 milijuna rijala (oko 16,5 milijuna kuna) za poseban broj mobitela 666-6666. Bogataš koji je najvišu ponudu dao svega deset minuta nakon početka dobrotvorne aukcije odbio je razgovarati s novinarima. Na aukciji u organizaciji katarske telekomunikacijske kompanije sudjelovalo je osam osoba koje su samo za ulaznicu izdvojile protuvrijednost od gotovo pet tisuća kuna. Zarada od ulaznica utrošena je u dobrotvorne svrhe dok će iznos uplaćen za broj mobilnog telefona biti poklonjen za razvoj medicinskih usluga u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙