FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o gradnji 4 željezničko-cestovna prijelaza u Virovitičko-podravskoj županiji

VIROVITICA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Virovitici je danas potpisan ugovor o izgradnji četiriju željezničko-cestovnih prijelaza u Virovitičko-podravskoj županiji, vrijedan 4,8 milijuna kuna.
VIROVITICA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Virovitici je danas potpisan ugovor o izgradnji četiriju željezničko-cestovnih prijelaza u Virovitičko-podravskoj županiji, vrijedan 4,8 milijuna kuna.

Pola iznosa osigurale su Hrvatske željeznice, a drugu polovicu Virovitičko-podravska županija i Županijska uprava za ceste (ŽUC).

Riječ je o prijelazima kod Podgorja i Vukosavljevice u okolici Virovitice, Bistrice kod Slatine i Dinjevca kod Pitomače. Brklje kod Virovitice bit će postavljene ove godine, a u Bistrici i Dinjevcu 2007.

Ugovor su potpisali virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić, ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC) Željko Tomljanović i i predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Davorin Kobak.

"Hrvatske željeznice teško mogu same riješiti problem prijelaza pa je uspostava suradnje s lokalnom upravom od izuzetne važnosti", rekao je predsjednik Uprave HŽ-a Davorin Kobak.

Hrvatske željeznice u istom će razdoblju u potpunosti financirati gradnju još šest željezničko-cestovnih prijelaza na području Virovitičko-podravske županije.

"Stanovnici Podgorja, Dinjevca, Bistrice i Vukosavljevice sada će sigurno i bez straha prometovati preko tih prijelaza", rekao je župan Šimić.

Nesreće, pa i s najtragičnijim posljedicama, česte su na ovim prijelazima. Prošle je godine na željezničko- cestovnom prijelazu u Vukosavljevici poginulo dvoje ljudi.

Na području Virovitičko-podravske županije prometuje 41 vlak, što čini 5 posto ukupnog prometa vlakova u Hrvatskoj Prošle je godine prevezeno 376.000 putnika, što je 17 posto više u odnosu na 2004. godinu. Istodobno, u 2005. ostvareno je dvostruko više teretnog prometa nego godinu dana prije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙