FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o izradi studije o uvođenju plina u javni gradski promet

ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Energetski institut "Hrvoje Požar" izagrebačko Gradsko komunalno gospodarstvo (GKG) potpisali su danasUgovor o izradi i provedbi studije o ekonomskoj isplativosti uvođenjaprirodnog plina u gradski javni promet - u autobuse ZET-a te u diovoznog parka GKG-a.
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Energetski institut "Hrvoje Požar" i zagrebačko Gradsko komunalno gospodarstvo (GKG) potpisali su danas Ugovor o izradi i provedbi studije o ekonomskoj isplativosti uvođenja prirodnog plina u gradski javni promet - u autobuse ZET-a te u dio voznog parka GKG-a.

Kako je istaknuto u prigodi potpisivanja tog ugovora, dio vozila ZET-a i GKG-a probno bi se prilagodio pogonu na prirodni plin, kao jeftinijem i ekološki prihvatljivijem gorivu.

Ravnatelj Instituta "Hrvoje Požar" Goran Granić rekao je da će upute Europske unije kao i cijena benzina navesti i druge gradove u Hrvatskoj da svoj javni gradski promet prilagode pogonu na plin. Podsjetio je kako je taj institut jedan od najboljih na tom području u Europi.

Milan Bandić, koji je bio nazočan potpisivanju ugovora, naglasio je da se, otkako je on postao gradonačelnikom, u svemu bitnom konzultira struka. Po njegovim riječima taj ugovor je jedan u nizu koje je Grad Zagreb potpisao s uglednim stručnim institucijama o pomoći u rješavanju raznih problema u gradu.

Na razdoblje od šest mjeseci dio ZET-ovih i GKG-ovih vozila prilagodio bi se prirodnom plinu, koji će se puniti u oko milijun eura vrijednoj punionici u prostorima Zagrebačke plinare.

Nakon pokusnog razdoblja te stručne analize gradsko Poglavarstvo donijet će odluku u koliko će se vozila uvesti prirodni plin kao pogonsko gorivo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙