FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanija ne želi "rat", ali neće "popustiti"

GAZA, 12. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer IsmailHanija izjavio je u petak da njegova vlada koju predvodi Hamas, neželi "rat" ni "nered u regiji", ali je opetovao da neće "popustiti".
GAZA, 12. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ismail Hanija izjavio je u petak da njegova vlada koju predvodi Hamas, ne želi "rat" ni "nered u regiji", ali je opetovao da neće "popustiti".

"Vlada neće popustiti što se tiče načela i prava Palestinaca, ali to ne znači da pozivamo na rat, ili da želimo nered u regiji", rekao je u govoru u prigodi 58. obljetnice "nakbe" ili "katastrofe" kako Palestinci zovu osnutak izraelske države 1948.

Na novinarsko pitanje je li spreman uspostaviti palestinsku državu u granicama iz 1967., odgovorio je: "Bit će to naše stajalište ukoliko Izrael prizna palestinsku državu, omogući povratak izbjeglica i oslobodi zatočenike".

Hanija je usto rekao da više neće raspravljati o dokumentu u kojemu čelnici palestinskih pokreta zatočeni u Izraelu predlažu da se "otpor" ograniči na okupirano područje i da se sastavi vlada nacionalnog jedinstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙