FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olmert službeno uselio u ured premijera

JERUZALEM , 7. svibnja 2006. (Hina/AP) - Ehud Olmert, novi izraelskipremijer u nedjelju je službeno u uselio u svoj novi ured, obvezujućise da će nastojati redefinirati izraelske granice te da istodobno nećedopustiti ostanak ilegalnih naselja na Zapadnoj obali, prenoseagencije.
JERUZALEM , 7. svibnja 2006. (Hina/AP) - Ehud Olmert, novi izraelski premijer u nedjelju je službeno u uselio u svoj novi ured, obvezujući se da će nastojati redefinirati izraelske granice te da istodobno neće dopustiti ostanak ilegalnih naselja na Zapadnoj obali, prenose agencije.

Tijekom petomjesečnog razdoblja u kojem je obavljao dužnost privremenog premijera, Olmert je odbijao preseliti u ured svojeg prethodnika Ariela Sharona nakon što je on 4. siječnja doživio težak moždani udar. Također je tijekom održavanja sastanaka kabineta odbijao sjediti u smeđoj kožnoj fotelji u kojoj obično sjedi premijer izraelske države.

"U predstojećih nekoliko godina, izmijenit ćemo karakter Izraela kako bismo zajamčili da će se to biti država sa solidnom židovskom većinom koja živi u granicama koje je u stanju obraniti i koje će njezinu stanovništvu zajamčiti sigurnost te ih odvojiti od onih koji će morati živjeti pokraj nas, a ne među nama", rekao je novinarima prilikom useljenja u premijerski ured.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙