FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Peres dobio važnu ulogu u Olmertovoj vladi

JERUZALEM, 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Vršitelj dužnostiizraelskog premijera Ehud Olmert dao je nekadašnjem premijeru ShimonuPeresu istaknutu ulogu u svojoj vladi u ponedjeljak, tri dana uočinajavljenog glasovanja Knesseta o programu nove Olmertove vlade.
JERUZALEM, 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Vršitelj dužnosti izraelskog premijera Ehud Olmert dao je nekadašnjem premijeru Shimonu Peresu istaknutu ulogu u svojoj vladi u ponedjeljak, tri dana uoči najavljenog glasovanja Knesseta o programu nove Olmertove vlade.

Peres (82), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1993. za sporazume iz Osla s Palestincima, bit će jedan od Olmertovih zamjenika i ministar za regionalni razvoj zadužen za Negev i Galileju.

Njegova uloga odražava Olmertov plan za povlačenje iz izoliranih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i istovremeno jačanje nekoliko ključnih naselja kao i izgradnju relativno rijetko naseljene pustinje Negev i regije Galileje.

Neimenovani parlamentarni dužnosnik potvrdio je u ponedjeljak da će nova vlada biti potvrđena u četvrtak. "Knesset će se okupiti u četvrtak kako bi glasovao o programu nove vlade", rekao je dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙