FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak započinje screening za poglavlje okoliša

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U ponedjeljak u Bruxellesuzapočinje analitički pregled zakonodavstva za poglavlje okoliša,priopćilo je u petak Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenjai graditeljstva.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - U ponedjeljak u Bruxellesu započinje analitički pregled zakonodavstva za poglavlje okoliša, priopćilo je u petak Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Bilateralna faza analitičkog pregleda za poglavlje okoliša održavat će se do 19. svibnja.

Hrvatski pregovarački tim koji broji 46 stručnjaka za razna područja direktno povezana sa zaštitom okoliša, od poljoprivrede, prometa do energetike i gospodarstva, te tri predstavnice nevladinog sektora, predvodi Nikola Ružinski, državni tajnik za zaštitu okoliša u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Na prijedlog Ministarstva na sjednici Vlade u petak. 5. svibnja proširen je pregovarački tim za poglavlje okoliša.

Ministarstvo je smatralo da bi u proces pregovora s EU o tom zahtjevnom poglavlju trebali biti uključeni i predstavnici nevladinih ekoloških udruga te je stoga Vladi predložilo da u pregovarački tim uključi predsjednicu Upravnog odbora Zelene akcije Jagodu Munić, predsjednicu Upravnog odbora udruge Sunce Ljiljanu Prebanda te voditeljicu udruge Osječki zeleni Ljiljanku Mitoš-Svoboda.

U Ministarstvu se nadaju da će predstavnice nevladinih udruga svojim aktivnim sudjelovanjem u zahtjevnim pregovorima koji su pred Hrvatskom ubrzati rješavanje problema u sferi zaštite okoliša.

Screening će u ponedjeljak imati za temu analizu zakona o buci i kvaliteti zraka. U utorak će se nastaviti raspravljati o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva u području kvalitete zraka s naglaskom na temama vezanim za klimatske promjene, nadzoru nad industrijskim zagađenjem, postupanju u rizičnim situacijama i civilnoj zaštiti. U srijedu, 17. svibnja, analizirat će se zakoni u području zaštite prirode i gospodarenja otpadom. Područje gospodarenja otpadom vrlo je opširno i ono će biti na dnevnom redu i u četvrtak, a kvaliteta voda druga je velika tema toga dana.

Screening za okoliš završit će u petak 19. svibnja analizom zakonodavstva koje pokriva područje kemikalija i GMO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙