FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U četvrtak i petak screening za industrijsku politiku i poduzetništvo

ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Bilateralni screening za poglavljeindustrijske politike i poduzetništva održava se u četvrtak i petak uBruxellesu, najavilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova i europskih integracija.
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Bilateralni screening za poglavlje industrijske politike i poduzetništva održava se u četvrtak i petak u Bruxellesu, najavilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Na tom će sastanku hrvatski stručnjaci prezentirati razinu spremnosti i planove za provedbu pravne stečevine u ovom području. Prva faza screeninga za poglavlje industrijske politike i poduzetništva održana je u Bruxellesu 27. i 28. ožujka.

Tijekom bilateralnog screeninga hrvatski će predstavnici govoriti o temeljnim dokumentima i postojećem stanju i aktivnostima u području industrijske politike i pojedinih industrijskih sektora u Hrvatskoj, kao i o ulozi inovacija.

Industrijski sektori obuhvaćaju primjerice automobilsku industriju, farmaceutsku industriju, biotehnologiju, kemijsku industriju, graditeljstvo, brodogradnju, obrambenu industriju, turizam, čelik, tekstilnu industriju i drvnu industriju.

Vezano uz razvoj malog i srednjeg poduzetništva bit će riječi o politikama i provedbenim mjerama za stvaranje poslovnog okružja pogodnog za daljnje jačanje malih i srednjih poduzetnika.

Neke od tema bit će obrazovanje i izobrazba u poduzetništvu, jeftinije i brže osnivanje poduzeća, kvalitetnije zakonodavstvo i regulacija, pristup tržištu, oporezivanje i financijska pitanja, jačanje tehnološkog kapaciteta malih poduzeća, te instrumenti financiranja koji su na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima i aktivnosti za njihovo bolje korištenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙