FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Osjetno viši porezni prihodi

BERLIN, 11. svibnja 2006. (Hina) - Njemačka državna blagajna u tekućojgodini može računati s 8,1 milijardi eura poreznih prihoda što jeosjetno više od očekivanog, priopćeno je u četvrtak u Berlinu.
BERLIN, 11. svibnja 2006. (Hina) - Njemačka državna blagajna u tekućoj godini može računati s 8,1 milijardi eura poreznih prihoda što je osjetno više od očekivanog, priopćeno je u četvrtak u Berlinu.

"Pojačan gospodarski rast i rastući dobici poduzeća rezultirali su pojačanim poreznim prihodima", stoji u priopćenju vladine Radne grupe za procjenu visine poreznih prihoda, koja je posljednjih nekoliko dana zasijedalo u Saarbrueckenu.

Osim toga će početkom sljedeće godine stopa poreza na dodanu vrijednost porasti sa 16 na 19 posto pa će tako, kako nadalje proizlazi iz procjene, država do 2009. godine moći računati s viškom od 70 milijardi eura.

Njemački ministar financija Peer Steinbrueck je, međutim, upozorio protiv preuranjenog slavlja. On je posebice odbacio zahtjeve za odustajanjem od planiranog povećanja poreza na dodanu vrijednost.

"Ta su sredstva već planirana za potrebe konsolidacije proračuna i mi ih se ne možemo odreći", reagirao je Steinbrueck na zahtjeve za smanjenjem poreza koji su uslijedili nakon vijesti od neočekivano visokim poreznim prihodima za ovu godinu.

On je ukazao na enormno zaduženje u kojem se nalaze njemačke općine i savezne pokrajine.

Prema podacima Udruge poreznih platiša javni dug trenutno iznosi 1,5 bilijuna eura.

Zbog povišenih poreznih prihoda Njemačka bi, kako je priopćeno iz Ministarstva financija, sljedeće godine mogla ispuniti EU stabilizacijske kriterije glede unutarnjeg zaduženja koje krši već četiri godine zaredom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙