FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i njemački veleposlanik o ulaganjima u Hrvatsku

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatsko tržište zanimljivo je iobećavajuće njemačkom gospodarskom sektoru koji želi poslovati spartnerima što ispunjavaju preuzete obveze, kazalo je u srijedunjemačko izaslanstvo na čelu s veleposlanikom Juergenom Stacksom urazgovoru s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatsko tržište zanimljivo je i obećavajuće njemačkom gospodarskom sektoru koji želi poslovati s partnerima što ispunjavaju preuzete obveze, kazalo je u srijedu njemačko izaslanstvo na čelu s veleposlanikom Juergenom Stacksom u razgovoru s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem.

Kako je priopćeno iz predsjednikova Ureda, predsjednik Mesić primio je uz njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj i njegova zamjenika zaduženog za gospodarstvo Lauridsa Hoelschera, predsjednika Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Uwea Gregoriusa i predsjednika Uprave Siemensa d.d. te direktora Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Petera Presbera.

Njemačko gospodarstvo drži Hrvatsku vrlo zanimljivim i obećavajućim tržištem i ono što traži na hrvatskoj strani su, u osnovi, partneri koji drže do svoje riječi i ispunjavaju preuzete obveze, upozorili su njemački predstavnici, a prenosi se u priopćenju.

U razgovoru je bila razmotrena dosadašnja gospodarska suradnja dviju zemalja te perspektive daljeg razvoja, ali i problemi koji se javljaju prilikom realiziranja njemačkih investicija u Hrvatskoj.

Njemačko izaslanstvo upoznalo je predsjednika Mesića s nekim od vrlo uspješnih dosadašnjih ulaganja, primjerice u Našicama i Kutini.

Predsjednik Mesić je obećao da će u Uredu predsjednika biti analizirani svi slučajevi u kojima njemački investitori ne nailaze na odgovarajući prijem, te će se zatim, u kontaktu s Vladom, poraditi na uklanjanju postojećih problema, rečeno je u priopćenju.

Uz veleposlanika Stacksa u razgovorima u Uredu predsjednika sudjelovali su zamjenik veleposlanika zadužen za gospodarstvo Laurids Hoelscher, predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Uwe Gregorius i predsjednik Uprave Siemensa d.d. te direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Peter Presber.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙