FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

SARAJEVO - Uspješnom suradnjom između Vlade Hrvatske i Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe ubrzan je proces traganja za osobama nestalim tijekom ratnih sukoba u Hrvatskoj, ocijenili su u srijedu u Sarajevu pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Ivan Grujić i voditeljica Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe Kathryne Bomberger. Oni su objavili kako je na temelju sporazuma o suradnji između Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, potpisanog u studenom 2004. godine, do danas dobiveno 85 podudaranja uzoraka DNA dobivenih od članova obitelji nestalih, odnosno iz tijela pronađenih u masovnim ili pojedinačnim grobnicama.

ZAGREB - Hrvatsko tržište zanimljivo je i obećavajuće njemačkom gospodarskom sektoru koji želi poslovati s partnerima što ispunjavaju preuzete obveze, kazalo je u srijedu njemačko izaslanstvo na čelu s veleposlanikom Juergenom Stacksom u razgovoru s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem. Njemačko gospodarstvo drži Hrvatsku vrlo zanimljivim i obećavajućim tržištem i ono što traži na hrvatskoj strani su, u osnovi, partneri koji drže do svoje riječi i ispunjavaju preuzete obveze, upozorili su njemački predstavnici. U razgovoru je bila razmotrena dosadašnja gospodarska suradnja dviju zemalja te perspektive daljeg razvoja, ali i problemi koji se javljaju prilikom realiziranja njemačkih investicija u Hrvatskoj.

ATENA - Promet u srijedu u Ateni stoji, javni je prijevoz obustavljen, a većina Grčke ne radi jer su sindikati organizirali 24-satni nacionalni štrajk u znak prosvjeda protiv smanjivanja radničkih prava. U vrijeme najveće jutarnje prometne gužve središte Atene blokirano je jer se ondje okupljaju prosvjednici, a i javni je prijevoz uglavnom u štrajku pa Atenjani na posao idu automobilima. U nizu nepopularnih reforma konzervativna je vlada na polovini četverogodišnjega mandata počela liberalizirati tržište rada i smanjivati veliki grčki proračunski deficit kako bi izbjegla sankcije Europske unije. Reforme izazivaju nezadovoljstvo radnika, koje se u novijim anketama odražava padom popularnosti konzervativne vlade.

GAZA - Palestinska vlada koju predvodi Hamas pozdravila je u srijedu spremnost međunarodnog Kvarteta za Bliski istok da uspostavi mehanizam radi nastavka pomoći Palestincima, ali je izrazila žaljenje što je postavio uvjete za prekid bojkota palestinske vlade. Bliskoistočni mirovni kvartet dogovorio se u utorak o pružanju privremene pomoći Palestincima koja bi trebala premostiti financijsku krizu u koju je zapala nova Hamasova vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙