FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks odbio Glavaševe tvrdnje o montiranom procesu

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks (HDZ) odbacio je danas optužbe nezavisnog zastupnikaBranimira Glavaša da HDZ protiv njega vodi politički montiran proces,te da linija odgovornosti u pojedinim nerazjašnjenim ubojstvima civilau Osijeku 1991., vodi prema Šeksu.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (HDZ) odbacio je danas optužbe nezavisnog zastupnika Branimira Glavaša da HDZ protiv njega vodi politički montiran proces, te da linija odgovornosti u pojedinim nerazjašnjenim ubojstvima civila u Osijeku 1991., vodi prema Šeksu.

Glavaš je, u svom izlaganju u ime Kluba HDSSB-a, ustvrdio da je načelnik Osječko-baranjske policijske uprave Vladimir Faber prekinuo istrage o nekim slučajevima ubojstava.

"Linija odgovornosti za ta ubojstva ne vodi prema meni, nego prema mom nadređenom", ustvrdio je Glavaš.

Budući da je, kao predsjednik osječkog Kriznog štaba, u to vrijeme bio nadređen Glavašu, Šeks je zaključio da Glavaš aludira na njega.

Govoreći u ime Kluba HDZ-a, Šeks je naglasio da je, kao predsjednik Kriznog štaba, bio odgovoran za cjelokupni rad i usmjeravanje, a da je oružanim dijelom zapovijedao vojni zapovjednik.

Naglasio je da su od Kriznog štaba bili isključeni ministarstva unutarnjih poslova i obrane.

"Stoga je aluzija na nečije moguće neprijavljivanje nečega po zapovjednoj odgovornosti vrlo prozirna", zaključio je Šeks.

Što se tiče optužbi da je riječ o politički montiranom procesu zbog Glavaševa razlaza s HDZ-om, Šeks je istaknuo da HDZ-ovi zastupnici, kao ni stranka u cjelini, ni na koji način nisu utjecali na pokretanje kaznenog postupka.

"Pokušaj promjene vlasti u Osijeku i Županiji nije razlog koji bi motivirao HDZ da ide u bilo kakvo konstruiranje kaznenog postupka, istragu, organiziranje istrage ili instrumentaliziranje Državnog odvjetništva u organiziranju kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša", istaknuo je Šeks.

Još jednom je izrazio žaljenje zbog svega i ponovio da nema nikakvih spoznaja da je Glavaš 1991. na bilo koji način bio povezan s kaznenim djelima za koje ga sumnjiči Državno odvjetništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙