FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Slučajeve Glavaš i Vukojević ne treba politizirati

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Zalažem se da se slučajevi Glavaš iVukojević ne politiziraju, rekao je u srijedu predsjednik StjepanMesić komentirajući zahtjeve za skidanjem zastupničkog imunitetaBranimiru Glavašu i suspenzije Vice Vukojevića s mjesta ustavnogasuca.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Zalažem se da se slučajevi Glavaš i Vukojević ne politiziraju, rekao je u srijedu predsjednik Stjepan Mesić komentirajući zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu i suspenzije Vice Vukojevića s mjesta ustavnoga suca.

"Neka institucije obave svoj posao i time ćemo se potvrditi kao zemlja vladavine prava, zemlja u kojoj vladaju zakoni pred kojom su svi jednaki, a ne volja ljudi. Ako se budemo svi tako zalagali, mislim da možemo funkcionirati i biti kompatibilni zemljama Europske unije", rekao je predsjednik Mesić novinarima prigodom obilaska nove linije za plastificiranje u tvrtki "Šela".

Na novinarsku tvrdnju kako se u slučaju Glavaš očito radi o HDZ-ovom obračunu sa svojim istaknutim bivšim članom, Mesić je rekao da se o nekoliko slučajeva već dugo raspravlja u policijskim i krugovima tužiteljstva, odnosno Državnog odvjetništva, te da su se neke radnje poduzimale čak i prije nego je HDZ ponovno došao na vlast.

"Ne može se nikada ići u završnicu dok se za to nema vjerodostojne dokaze i dok nema pravih indicija. Koliko je to vjerodostojno može se utvrditi tek na suđenju", rekao je predsjednik Mesić.

Govoreći o posjetu tvrtki "Šela" Željka Šelendića rekao je kako je zapošljavanje 79 ljudi u proizvodnom pogonu s plaćom većom od pet tisuća kuna, sjajna stvar i da Hrvatskoj treba više takvih poduzetnika. Kada se stvore veliki sustavi mislim da imamo šansu i proizvoditi, jer Hrvatska ne može pružati samo usluge, nego treba i proizvoditi. "Želio sam svojim dolaskom motivirati proizvodnju u kojoj se može i zaraditi", rekao je Mesić.

Željko Šelendić rekao je da njegova tvrtka proizvodi razne rezervne dijelove za vlakove i metalne proizvode koje tržište traži. Dodao je da je u posljednje vrijeme metalna branša "malo nastradala", no da vjeruje u njezin oporavak i da za nju dolaze bolji dani.

Tvrtka danas obilježava 100-tu obljetnicu obrta u obitelji Šelendić otvorenjem nove proizvodne linije za plastifikaciju metala kojoj je nazočio i predsjednik Stjepan Mesić.

Nazočni su bili i gospodarstvenici i predstavnici zagrebačkog Poglavarstva .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙