FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: po savjesti ću glasovati o skidanju Glavaševa imuniteta

ZAGREB, 8. svibnja (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora VladimirŠeks najavio je danas da će po svojoj savjesti glasovati o zahtjevuDržavnog odvjetništva da Sabor skine zastupnički imunitet BranimiruGlavašu.
ZAGREB, 8. svibnja (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks najavio je danas da će po svojoj savjesti glasovati o zahtjevu Državnog odvjetništva da Sabor skine zastupnički imunitet Branimiru Glavašu.

Potvrdio je da će, bude li otvoren postupak protiv Glavaša i ako bude pozvan, neovisno od obrane ili tužitelja, svjedočiti.

Svaki građanin, neovisno o dužnosti koju obnaša, ima obvezu svjedočiti pred sudom, rekao je Šeks na Hrvatskom radiju.

Vrlo je vjerojatno, kaže, da će u ime Kluba HDZ-a u Saboru govoriti o skidanju Glavaševa imuniteta, što će biti njegova prva rasprava od kad je predsjednik Hrvatskoga sabora.

Šeks kaže kako mu osobno teško pada situacija s Glavašem.

Ponovio je da nije imao sumnji da je Glavaš odgovoran za bilo što nezakonito (u Osijeku '91), a Glavaševe tvrdnje da se radi o montiranom političkom procesu koje mu je on osobno namjestio naziva "simptom nečega teško razumljivoga".

Žao mi je što Glavaš pokušava svjetla pozornice prebaciti na drugog, konkretno mene, a niti sam ga teretio, niti ga držim odgovornim za djela za koja ga se tereti, izjavio je Šeks.

Žalosnim drži da se Glavaš brani napadima, te procjenjuje da neće daleko dogurati s obranom koja se temelji na tome da se spasi vlastita koža da bi se utopilo drugoga.

Upitan za izmjene izbornog zakona, Šeks kaže da ne bi trebalo mijenjati postojeću podjelu na izborne jedinice, ali da su moguće određene korekcije glede predizbornih koalicija - treba razmisliti da li ih zabraniti ili obeshrabriti, da li povećati izborni prag za zajedničke liste, uvesti dopisno glasovanje itd.

Naveo je da je u završnoj fazi zakon o radu trgovina nedjeljom, koji bi rad nedjeljom dozvolio u turističkoj sezoni i u prosincu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙