FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žene i majke iz Domovinskog rata: zaustaviti progon branitelja

ZAGREB, 10. svibnja (Hine) - Skupina žena i majki iz Domovinskograta pozvala je danas saborske zastupnike da zaustave progon hrvatskihbranitelja i kriminalizaciju hrvatskog naroda i njegova obrambenogDomovinskog rata.
ZAGREB, 10. svibnja (Hine) - Skupina žena i majki iz Domovinskog rata pozvala je danas saborske zastupnike da zaustave progon hrvatskih branitelja i kriminalizaciju hrvatskog naroda i njegova obrambenog Domovinskog rata.

Od rujna 2000. u Hrvatskoj i BiH sustavno se progone hrvatski branitelji i njihove obitelji, neprekidno se otvaraju novi slučajevi, stoji u pozivu koji su žene i majke, na čelu s Ružicom Čavar, dijelile zastupnicima prije početka 20. saborske sjednice.

Majke i žene upozoravaju da "kriminalizacija Hrvata može ići u nedogled, sve dok se žrtvu perfidno ne pretvori u agresora", a kao najočigledniji primjer za to spominju grad Osijek.

Državno odvjetništvo i mediji progone branitelje Osijeka, i među njima najzaslužnijeg, Branimira Glavaša, zbog nepoznatog stradanja ili nestanka 20-ak Srba, a potpuno se zapostavlja višemjesečno agresorsko okruženje i masakriranje granatama i snajperima, oko tisuću poginulih i oko pet tisuća teško ranjenih Hrvata, građana Osijeka, upozoravaju majke i žene, pozivajući zastupnike da odlučno zaustave zlo i nepravdu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙