FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesni Parun uručena velika zlatna plaketa "Da se ne zaboravi"

STUBIČKE TOPLICE , 10. travnja 2006. (Hina) - Udruga branitelja iinvalida Domovinskoga rata koprivničke Podravke uručila je danas uStubičkim Toplicama pjesnikinji Vesni Parun u prigodi 84. rođendanaVeliku zlatnu plaketu "Da se ne zaboravi" te su predstavljene dvijenjezine nove knjige - zbirka soneta "Na rtu kobi" i dječja knjiga "Svezbog truta", koje je objavila spomenuta udruga.
STUBIČKE TOPLICE , 10. travnja 2006. (Hina) - Udruga branitelja i invalida Domovinskoga rata koprivničke Podravke uručila je danas u Stubičkim Toplicama pjesnikinji Vesni Parun u prigodi 84. rođendana Veliku zlatnu plaketu "Da se ne zaboravi" te su predstavljene dvije njezine nove knjige - zbirka soneta "Na rtu kobi" i dječja knjiga "Sve zbog truta", koje je objavila spomenuta udruga.

Vesnu Parun, koja posljednjih nekoliko godina živi u tamošnjem lječilištu, vezana za krevet i invalidska kolica, rekla je kako i tako težak život nije nikakva prepreka da piše poeziju, prozu te knjige za djecu.

Predsjednik Udruge Mladen Pavković, uručujući plaketu i čestitajući rođendan Vesni Parun, rekao je kako je ona velika žena hrvatskog pjesništva, čije djelo još nije dovoljno valorizirano i prepoznato. Primijetivši kako bi Parun trebalo predložiti za Nobelovu nagradu, rekao je da je njezino djelo biser hrvatske književnosti.

Unatoč godinama i bolesti, Vesna je duhom još mlada i nakon velikoga broja knjiga još ne posustaje stvarati, rekao je, usporedivši ju s hrvatskim braniteljima koji su svoje živote darovali za domovinu.

"Vesna Parun na način velike pjesnikinje i intelektualke svojim stihovima i prozom borila se za hrvatsku kulturu i kulturni identitet u dosta teškim i mučnim vremenima", rekao je Pavković.

Nisam ogorčena što nije došao nitko iz Društva hrvatskih književnika, rekla je Parun te zahvalila Udruzi branitelja Podravke što su prepoznali njezinu sudbinu. Mi smo se na dva različita načina borili za istinu o Hrvatskoj, dajući svoj doprinos, rekla je. Zahvalila je Ministarstvu kulture i ministru Biškupiću na pomoći i potpori.

U ime čakovečkoga ogranka Matice hrvatske rođendan pjesnikinji čestitao je predsjednik ogranka Zvonimir Bartolić.

Današnji skup uveličali su učenici koji su Vesnu obradovali čitanjem svojih i njezinih stihova.

(Hina) xatod ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙