FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Civilne žrtve Domovinskog rata nezadovoljne svojim statusom

ZAGREB, 6. svibnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga civilnih žrtavaDomovinskog rata održala je danas četvrti izborni sabor na kojem jeiznijela nezadovoljstvo položajem i pravima civilnih žrtavaDomovinskog rata koja su znatno manja nego prava ostalih stradalnikaDomovinskog rata.
ZAGREB, 6. svibnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga civilnih žrtava Domovinskog rata održala je danas četvrti izborni sabor na kojem je iznijela nezadovoljstvo položajem i pravima civilnih žrtava Domovinskog rata koja su znatno manja nego prava ostalih stradalnika Domovinskog rata.

Predsjednica Zajednice udruga Julijana Rosandić istaknula je da nijedna Vlada dosad za njih nije učinila ništa.

"Civilima su oduzeli dostojanstvo, civilima koje su trebali zaštititi", rekla je Rosandić, dodajući da su zbrinuti branitelji, prognanici, izbjeglice te Srbi prognanici. "Vratite nam dostojanstvo i priznajte da ste pogriješili", poručila je Rosandić hrvatskim vlastima, ističući kako "ispada kao da civili" nisu pridonijeli pobjedi u Domovinskom ratu.

I ostali izaslanici kritizirali su odnos vlasti prema njima, posebice zbog toga što djeca branitelja imaju zakonska prava koja nemaju djeca civilnih žrtava.

Izaslanici su predložili da se izjednače prava civilnih i vojnih stradalnika.

Za predsjednicu Zajednice udruga ponovno je izabrana Julijana Rosandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙