FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Neuma otkriveno nalazište iz vremena Ilira

MOSTAR/NEUM, 9. svibnja 2006. (Hina) - Na lokaciji Vranjevo Selo kodNeuma stručnjaci iz Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštineHercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) otkrili su veće arheološkonalazište za koje se pretpostavlja da potječe iz doba Ilira.
MOSTAR/NEUM, 9. svibnja 2006. (Hina) - Na lokaciji Vranjevo Selo kod Neuma stručnjaci iz Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) otkrili su veće arheološko nalazište za koje se pretpostavlja da potječe iz doba Ilira.

Kako je potvrdila voditeljica Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine HNŽ-a Ivanka Miličević Capek, otkriveno je više predmeta vojne opreme poput kaciga, osobnoga pribora i keramike stare više tisuća godina. Stručnjaci iz toga zavoda nastavit će i dalje s radovima a eksponati su već poslani na restauraciju i konzervaciju.

Nalazište je otkriveno nakon što su građevinski strojevi izvodili radove na izgradnji prometnice koja treba povezivati Neum i Stolac. Nakon ovoga otkrića dalji građevinski radovi su obustavljeni.

To se područje od ranije nalazi na popisu nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙