FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmovi Hrvatskog filmskog saveza na međunarodnim festivalima

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Nekoliko filmova snimljenih uprodukciji Hrvatskog filmskog saveza (HFS) sudjelovat će idućihmjeseci na festivalima u Njemačkoj i Makedoniji, izvijestio je danasHFS.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Nekoliko filmova snimljenih u produkciji Hrvatskog filmskog saveza (HFS) sudjelovat će idućih mjeseci na festivalima u Njemačkoj i Makedoniji, izvijestio je danas HFS.

Dokumentarni film "La strada" Damira Čučića uvršten je u natjecateljski program festivala kratkog filma "Shooting Europe" koji se od 24. do 28. svibnja održava u Karlsruheu.

To je film o glavnoj ulici istarskoga grada Vodnjana koja je stoljećima izlog obrta i trgovine, pozornica procesija i karnevala, stjecište raznih jezika, običaja i kultura.

"Velika očekivanja", kratki film Renate Poljak o odnosu čovjeka i arhitekture bit će prikazan u konkurenciji 22. međunarodnog festivala kratkog filma u Hamburgu (31. svibnja do 5. lipnja).

Taj će film, uz kratki igrani film "Stolac za ljuljanje" Damira Čučića i dokumentarac "Drugdje" Natalije Župan, sudjelovati i u službenoj konkurenciji "Asterfesta" - Drugog međunarodnog festivala filma i videa Jugoistočne Europe, koji se od 28. do 31. svibnja održava u Strumici (Makedonija).

Čučićev "Stolac za ljuljanje" prati momka s ratnom prošlošću kojemu je i budućnost neizvjesna, dok "Drugdje" govori o kineskim pridošlicama u Hrvatskoj i Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙