FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD i Francuska predvode nominacije na festivalu u Cannesu

PARIZ, 20. travnja 2006. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države i Francuskaimaju po tri filma u nominacijama za Zlatnu palmu za najbolji film naovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, objavili su u četvrtak uParizu organizatori festivala.
PARIZ, 20. travnja 2006. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države i Francuska imaju po tri filma u nominacijama za Zlatnu palmu za najbolji film na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, objavili su u četvrtak u Parizu organizatori festivala.

Među 19 filmova koji se bore za tu prestižnu nagradu su i po dva uratka iz Meksika, Italije i Velike Britanije.

Od američkih redatelja u konkurenciji je uz ostale Sofia Copola, autorica međunarodnog hita "Izgubljeni u prijevodu", čiji novi film nosi naslov "Marija Antoaneta".

No, ovogodišnju selekciju općenito karakterizira nedostatak slavnih redateljskih imena, osobito u usporedbi s prošlogodišnjim festivalom, kao i izostanak filmova iz Azije koju predstavlja samo "Summer Palace" Kineza Lou Yea.

"Ovo je godina puna rizika. Željeli smo na međunarodnu scenu uvrstiti nova imena", rekao je direktor festivala Thierry Fremaux govoreći o selekciji kojom dominiraju filmovi mladih autora i koji dolaze iz zemalja slabo zastupljenih na prethodnim festivalima.

Ovogodišnje izdanje najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu počinje 17. svibnja premijerom dugoočekivanog "Da Vincijeva koda", koji nije u selekciji, a završava 26. idućeg mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙