FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival Tribeca počinje filmom "United 93"

NEW YORK, 24. travnja 2006. (Hina/dpa) - Prvi holivudski film o 11.rujnu, "United 93", otvorit će u utorak 5. filmski festival Tribeca uNew Yorku.
NEW YORK, 24. travnja 2006. (Hina/dpa) - Prvi holivudski film o 11. rujnu, "United 93", otvorit će u utorak 5. filmski festival Tribeca u New Yorku.

Do 7. svibnja bit će prikazana 272 filma, od čega 174 cjelovečernjih produkcija iz cijelog svijeta. 90 svjetskih premijera, nastupi brojnih zvijezda, panel-diskusije te niz prijema i zabava pretvorit će južni dio Manhattana na dva tjedna u hodočasničku Meku za filmofile. Ugledni njujorški dnevnik "New York Times" ovogodišnji je festival već prozvao "sineastičkom orgijom".

Osim neovisnih produkcija na festivalu će biti zastupljen i Hollywood: 6. svibnja će se u okviru festivala prikazati avanturistički spektakl njemačkog redatelja Wolfganga Petersena o borbi preživjelih na potopljenom luksuznom brodu "Poseidon" s Kurtom Russellom, Joshom Lucasom i Richardom Dreyfussom. Za 3. svibnja je predviđena svjetska premijera akcijskog filma "Nemoguća misija III". Tom Cruise je već najavio spektakularan nastup na kopnu, moru i u zraku. Svoj dolazak potvrdili su i Morgan Freeman te Cuba Gooding jr.

Filmski festival Tribeca je 2002. osnovao glumac Robert DeNiro i producentica Jane Rosenthal kako bi nakon terorističkog udara na WTC 11. rujna 2001. ponovo oživjeli četvrt Tribecu koja se nalazi u blizini srušenih blizanaca. Već je u svom petom izdanju po broju prikazanih filmova i posjetitelja nadmašio poznati Sundance Festivala Roberta Redforda u državi Utah. Tamo je ove godine prikazano 120 cjelovečernjih filmova i 84 premijere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙