FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pretprogram 15. Dana hrvatskoga filma od 18. do 23. travnja

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Tjedan dana uoči početka 15. danahrvatskoga filma, od 18. do 23. travnja, u Multimedijalnom centru SC-aodržat će se pretprogram festivala, većinom posvećen hrvatskomdokumentarnom filmu.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Tjedan dana uoči početka 15. dana hrvatskoga filma, od 18. do 23. travnja, u Multimedijalnom centru SC-a održat će se pretprogram festivala, većinom posvećen hrvatskom dokumentarnom filmu.

Na dnevnoj projekciji pretprograma prikazat će se retrospektiva hrvatskih dokumentarnih filmova iz 60-ih i 70-ih, s radovima, među ostalima, Ante Babaje, Zvonimira Berkovića, Kreše Golika, Bogdana Žižića, Petra Krelje, Ive Škrabala.

Večernji termini rezervirani su za klasike hrvatskog filma - Golikov "Plavi devet", Marjanovićev "Ciguli miguli", Zafranovićeva "Večernja zvona", Berkovićeva "Ljubavna pisma s predumišljajem".

Pretprogram će se nastaviti recentim dokumentarnim filmovima, eksperimentalnim i dokumentarnim filmovima splitske Akademije likovnih umjetnosti te hrvatskim likovnim eksperimentalnim filmom i glazbenim spotovima nagrađenima na prethodnim Danima.

Posljednji dan pretprograma na rasporedu je retrospektiva Zagrebačke škole crtanoga filma, legendarnog crtića "Profesor Baltazar".

Tijekom pretprograma organizirana je i radionica za dokumentarni film, s koje će se 23. i 24. travnja prikazati rezultati rada.

Na jubilarnim 15. danima hrvatskoga filma, koji će se održati od 24. do 29. travnja, bit će prikazana 134 igrana, dokumentarna, animirana, eksperimentalna i namjenska filma te glazbena spota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙