FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hitrecov film "Snivaj, zlato moje" na festivalu u Moskvi

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Igrani film "Snivaj, zlato moje"Nevena Hitreca uvršten je u glavni natjecateljski program Međunarodnogfilmskog festivala u Moskvi, koji će se održati od 23. lipnja do 2.srpnja.
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Igrani film "Snivaj, zlato moje" Nevena Hitreca uvršten je u glavni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, koji će se održati od 23. lipnja do 2. srpnja.

Hitrecov film izabran je u krug 18 filmova glavnog natjecateljskog programa moskovskog festivala, koji pripada kategoriji "A festivala", poput onih u Berlinu, Karlovym Varyima ili Veneciji, izvijestio je danas Interfilm, koji je, uz Hrvatsku televiziju, producirao film.

Filmski festival u Moskvi održava se od 1959., a ove godine njegov je predsjednik ugledni ruski redatelj Nikita Mihalkov.

"Snivaj, zlato moje" je sentimentalna komedija o zagrebačkom predgrađu nakon Drugoga svjetskog rata. U središtu je obitelj Škrinjar, koja živi u oskudici u trešnjevačkoj prizemnici. Oni se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice te vremenu usprkos čuvaju svoje običaje i način života. To je ljubavna priča i priča o odrastanju.

Taj je film dobitnik je Nagrade publike i pet Zlatnih arena na prošlogodišnjem festivalu u Puli.

Scenarij je napisao Hrvoje Hitrec. U filmu glume Ljubomir Kerekeš, Ivan Glowatzky, Ines Bojanić, Alan Malnar, Frank Kos, Vlatko Dulić, Višnja Babić, Ksenija Marinković-Ugrina, Marija Kohn, Danko Ljuština.

Snimatelj je Stanko Herceg, montažer Slaven Zečević, scenograf Mladen Ožbolt, a kostimograf Željka Franulović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙