FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivandin "Konjanik" nagrađen u SAD-u

WASHINGTON, 1. svibnja 2006. (Hina) - Film "Konjanik" hrvatskogredatelja Branka Ivande dobitnik je dviju glavnih nagrada nameđunarodnom filmskom festivalu WorldFest u Houstonu u Teksasu.
WASHINGTON, 1. svibnja 2006. (Hina) - Film "Konjanik" hrvatskog redatelja Branka Ivande dobitnik je dviju glavnih nagrada na međunarodnom filmskom festivalu WorldFest u Houstonu u Teksasu.

Na 39. po redu filmskom festivalu WorldFest Ivandin "Konjanik" dobio je u konkurenciji 55 igranih filmova iz 37 zemalja nagradu za najbolji strani film te nagradu žirija za najbolji igrani film u kategoriji povijesnog filma.

Nagrada za najbolji strani film zvana Alfa sastoji se u replici Fabergeova jaja vrijednoj pet tisuća dolara.

"Ova nagrada znači priznanje za moj rad. Osjećam se zadovoljnim, ta nagrada godi", rekao je za Hinu Ivanda (na slici u sredini s redateljima Veljkom Bulajićem /L/ i Vinkom Brešanom /D/).

Nagradu Alfa na ovom američkom filmskom festivalu do sada su dobili i velikani američkog i svjetskog filma poput Stevena Spielberga, Georgea Lucasa, Spikea Leea i Olivera Stonea.

Ivanda je kazao kako mu nagrada znači mnogo jer ju je dobio na "odličnom B festivalu" među koje spada WorldFest Houston.

Ivanda je također i koscenarist za film "Konjanik" zajedno s Ivanom Aralicom prema čijem istoimenom romanu je i rađen.

Nagrade su Ivandi uručene na velikoj gala večeri u subotu kasno navečer u Houstonu, čime je i završio festival koji je započeo 21. travnja. Dodjeli nagrade nazočila je i glavna glumica filma Zrinka Cvitešić. Osim nje u filmu glume i Nikša Kušelj, Goran Grgić te Danko Ljuština.

Film "Konjanik" govori o životu na granici između Europe i Otomanskog carstva u 18. stoljeću kroz ljubavnu priču dvoje mladih ljudi, katolika i muslimanke.

"Konjanik" je snimljen 2003., a premijerno je prikazan 2004. u Zagrebu.

Ivanda je na WorldFestu dobio i treću nagradu, nagradu za originalni scenarij "Moć sudbine" prema kojem bi tek mogao snimiti film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙