FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni skup o ulozi Hrvatske u borbi protiv terorizma

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatska se među prvima uključila umeđunarodnu antiterorističku koaliciju i u njoj aktivno sudjeluje krozsve nadležne institucije, istaknuto je na današnjem stručnom skupu"Novi obzori suvremenog terorizma i antiterorizma - hrvatskomotrište".
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatska se među prvima uključila u međunarodnu antiterorističku koaliciju i u njoj aktivno sudjeluje kroz sve nadležne institucije, istaknuto je na današnjem stručnom skupu "Novi obzori suvremenog terorizma i antiterorizma - hrvatsko motrište".

Skupu u organizaciji Akademije pravnih znanosti i zagrebačkog Pravnog fakulteta okupio je niz znanstvenika i stručnjaka, a otvorili su ga ministrica pravosuđa Ana Lovrin i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Predanost međunarodnoj borbi protiv terorizma Hrvatska je pokazala pravovremenim uključivanjem u antiterorističku koaliciju i potpisivanjem niza dokumenata, kazala je ministrica Lovrin.

No, prema mišljenju ministra Kirina za učinkovitu borbu protiv "najvećeg zla današnjice" potrebna je, uz efikasnu policiju i pravosuđe te dobru legislativu, stalna edukacija građana.

"Hrvatska na tom polju treba učiti na iskustvima drugih zemalja, ali i one mogu mnogo toga naučiti od nas s obzirom da je Hrvatska nedavno imala rat koji je ostavio traga na cijelo društvo", ustvrdio je Kirin. Dodao je kako prema krivcima za teroristička djela treba primjenjivati utemeljene kazne, a ne opću osvetu, kako rat protiv terorizma vide neke zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙