FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sad hvali hrvatski doprinos u borbi protiv globalnog terorizma

WASHINGTON, 28. travnja (Hina) - Američki State Department pohvalioje u petak doprinos Hrvatske u borbi protiv globalnog terorizmaposebice ističući hrvatsko sudjelovanje u Afganistanu.
WASHINGTON, 28. travnja (Hina) - Američki State Department pohvalio je u petak doprinos Hrvatske u borbi protiv globalnog terorizma posebice ističući hrvatsko sudjelovanje u Afganistanu.

"Hrvatska je svoju izrečenu predanost globalnoj borbi protiv terorizma poduprla konkretnim doprinosima", rekao je State Department u godišnjem izvješću za 2005. o terorizmu u svijetu.

Izvješće izdvaja sudjelovanje Hrvatske u Afganistanu u mirovnim snagama ISAF koje predvodi NATO. U toj misiji sudjeluje već šesta smjena od 50 hrvatskih vojnih policajaca.

Pored toga, napominje izvješće, Hrvatska je u Afganistanu u okviru diplomatske, policijske i medicinske komponente rasporedila i trojicu diplomata i dvojicu civilnih policajaca u okviru Pokrajinskog tima za obnovu u Feyzabadu kojeg vodi Njemačka kao i četveročlani tim u kombiniranu sanitetsku jedinicu koja radi u zračnoj luci Kabula.

Hrvatska je najavila kako će pojačati svoju nazočnost u ISAF-u i u 2006. utrostručiti kontingent vojnika na 150. Sadašnjem vodu vojne policije pridružit će se i satnija kopnene vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙