FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OIK upozorava da se atentati u Dahabu protive islamu

DUBAI, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Organizacijeislamske konferencije (OIK) u utorak je oštro osudio trostruki krvaviatentat počinjen u ponedjeljak u Dahabu, u Egiptu, nazvavši ga"terorističkim činom" koji "nudi izliku za napad na islam".
DUBAI, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Organizacije islamske konferencije (OIK) u utorak je oštro osudio trostruki krvavi atentat počinjen u ponedjeljak u Dahabu, u Egiptu, nazvavši ga "terorističkim činom" koji "nudi izliku za napad na islam".

U priopćenju objavljenom u sjedištu te organizacije u Jeddi, u Saudijskoj Arabiji, Ekmeleddin Ihsanoglu osudio je napad kao "zločin nad nedužnima".

"Takvi postupci koje islam odlučno osuđuje i koji se kose sa svim ljudskim vrijednostima, pružaju neprijateljima muslimanske vjere izliku da napadaju islam, da mu nanose štetu i da njegovo ime vezuju uz terorizam", rekao je Ihsanoglu.

"OIK osuđuje terorizam u svim oblicima i podsjeća svoje članice da moraju provoditi ugovor o borbi protiv terorizma", koji je prihvaćen u okviru sveislamske organizacije, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙