FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija optužuje SAD za ohrabrivanje čečenskih pobunjenika

MOSKVA, 19. travnja 2006. (Hina/AP) - Rusija optužuje SAD da ohrabruječečenske pobunjenike jer je dopustila održavanje foruma jednenevladine organizacije na kojem su sudionici pozivali na noveterorističke napade u Rusiji.
MOSKVA, 19. travnja 2006. (Hina/AP) - Rusija optužuje SAD da ohrabruje čečenske pobunjenike jer je dopustila održavanje foruma jedne nevladine organizacije na kojem su sudionici pozivali na nove terorističke napade u Rusiji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je američkog veleposlanika Williama Burnsa u utorak i predalo mu prosvjednu notu zbog konferencije o nemirima u ruskoj sjevernokavkaskoj pokrajini koju je organizirala Zaklada Jamestown u Washingtonu.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Kisljak je rekao Burnsu da je takvo ponašanje suprotno međunarodno preuzetim obvezama SAD-a da se bori protiv terorizma.

"Takvo američko prešutno odobravanje čečenskih pobunjenika i separatista protivno je duhu anti-terorističke suradnje obiju zemalja i nanosi štetu bilateralnim odnosima", kaže se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Zaklada Jamestown odlučno dobacuje optužbe da je podržavala terorizam u Rusiji i tvrdi da je "iskrivljeno, pogrešno i manipulativno izvješće Channel One-a jako djelovalo na sadržaj prosvjedne note ruskog ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙