FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni skup "Odgoj kazalištem"

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski centar za dječju knjigupriredio je danas u Zagrebu stručni skup "Odgoj kazalištem" na kojemsudjeluje pedesetak pedagoga, knjižničara, teatrologa, dramaturga idramskih dječjih pisaca.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski centar za dječju knjigu priredio je danas u Zagrebu stručni skup "Odgoj kazalištem" na kojem sudjeluje pedesetak pedagoga, knjižničara, teatrologa, dramaturga i dramskih dječjih pisaca.

Voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Ranka Javor u pozdravnom je govoru istaknula kako je cilj skupa upozoriti na ulogu kazališta u odgoju djece od predškolske do studentske dobi i to ne samo u profesionalnim kazalištima nego i u dramskim grupama u školama, vrtićima, dječjim knjižnicama i drugim centrima za djecu.

Javor je ustvrdila da se skup održava u knjižnici jer je upravo knjižnica spona između kazališta i dramske literature, rekavši kako se odgoj kazalištem usmjerava na odgoj za snošljivost, protiv droge, pušenja i drugih ovisnosti kojima su mladi danas izvrgnuti.

Na skupu su izlagali dramaturginja Eva Čarska iz Bratislave o "Bibiani", slovačkoj kući umjetnosti za djecu, Igor Mrduljaš iz Zagrebačkog kazališta lutaka o odgojnoj sastavnici glumišta za djecu, Iva Gruić s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu o repertoaru zagrebačkih dječjih kazališta, Vlado Krušić iz Zagrebačkog kazališta mladih o dramskom odgojnom radu i ratu, Ines Škuflić-Horvat iz Dramskog studija "Tirene" o projektima odgojnog kazališta.

Hela Čičko iz Gradske knjižnice Zagrebu predstavila je zanimljiv projekt "Od riječi do igre" iz kuta jednog knjižničara, Stjepan Hranjec s Učiteljskog fakulteta u Čakovcu govorio je o biblijskoj scenskoj beletrizaciji, Lidija Dujić o kazalištu izvan kazališta i Biserka Gašparac iz Knjižnice u Sesvetama o odrastanju putem lutkarsko-dramske radionice u knjižnici. (Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙