FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli dani hvarskog kazališta

hvarskog kazalištaHVAR, 4. svibnja 2006. (Hina) - U Hvaru su počeli 33. Dani hvarskogakazališta - znanstveni skup koji u trodnevnom programu okuplja 20-akpovjesničara književnosti i kroatista.
HVAR, 4. svibnja 2006. (Hina) - U Hvaru su počeli 33. Dani hvarskoga kazališta - znanstveni skup koji u trodnevnom programu okuplja 20-ak povjesničara književnosti i kroatista.

U susjednom Brusju, u Zadružnom domu, večeras je odigrana prva predstava ovogodišnjih Dana "Cvit u 'žepiću" autora Tina Kolumbića u režiji i dramaturškoj obradi Dolores Kolumbić u kojoj su nastupili članovi Dramskog studija mladih iz Hvara.

Skup organiziraju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), Književni krug Split, Poglavarstvo grada Hvara i Hvarsko pučko kazalište.

Na svečanosti otvaranja u Hvaru okupljenima su se obratili župan splitsko - dalmatinski Ante Sanader, biskup hvarsko - bračko - viški Slobodan Štambuk i gradonačelnik Pjerino Bebić.

Riječ je o najdugotrajnijem znanstvenom skupu čija je ovogodišnja tema "Prešućeno, zabranjeno i izazovno u hrvatskoj književnosti i kazalištu." Uz hrvatske, sudjeluju i inozemni znanstvenici, a izlaganja se redovito objavljuju u zborniku koji se tiska svake godine. U dramskom dijelu programa izvode se predstave hrvatskih autora, uglavnom, u starom Hvarskom kazalištu ili na otvorenom.

U gradskoj lođi predstavljen je i zbornik prošlogodišnjih Dana hvarskog kazališta. I prilozi i rasprave s ovogodišnjih Dana hvarskog kazališta bit će nakon obrade objavljeni u znanstvenom zborniku kakvih je do sada, u izdanju Književnog kruga Split, objavljeno trideset.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙