FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Šeks o slučaju Glavaš

Split: Šeks o slučaju GlavašSPLIT, 6. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Sabora i članPredsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je danas u Splitu,odgovarajući na novinarski upit o osnutku Hrvatskoga demokratskogsaveza Slavonije i Baranje, stranke Branimira Glavaša, kako je to "jošjedan Glavašev pokušaj da odgovornost i zbivanja s pravnog terenapokuša prebaciti na politički".
SPLIT, 6. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je danas u Splitu, odgovarajući na novinarski upit o osnutku Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje, stranke Branimira Glavaša, kako je to "još jedan Glavašev pokušaj da odgovornost i zbivanja s pravnog terena pokuša prebaciti na politički".

"To je u skladu s njegovom vodiljom da se radi o montiranome političkom procesu, zbog čega želi stvoriti političku stranku, bastion koji bi mu bio štit od toga političkoga procesa", doao je.

Šeks je odbacio kvalifikacije da se radi o političkom obračunu, dodajući je kako je "duboko nesretan i žalostan zbog toga što je došlo do pokretanja postupka" protiv Branimira Glavaša jer je zajedno s njim u Domovinskom ratu u Slavoniji godine 1991. i 1992. stvarao i branio hrvatsku državu. "Međutim", istaknuo je Šeks, "vrlo mi je žao i što situaciju u kojoj se našao pokušava iskoristiti da stvori klimu u kojoj, braneći se, stvara privid da treba odgovarati netko drugi."

Također je rekao kako godine 1991. nije imao nikakve informacije da je Glavaš osobno povezan i odgovoran za neka zlodjela. "Želim mu sreću i njemu i istini", poručio je.

Na pitanje koliko će slučaj Glavaš i poskupljenje naftnih prerađevina utjecati na rejting HDZ-a Šeks je odgovorio da "svako uzburkivanje u hrvatskoj javnosti utječe na one političke stranke koje voljom birača obnašaju vlast, ali sve to dolazi na svoje mjesto kada se utvrde stvarne i krajnje posljedice svih političkih događaja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙