FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: Riječ je o politički montiranom procesu

OSIJEK, 2. svibnja 2006. (Hina) - Nakon današnje izjave predsjednikaHrvatskoga sabora Vladimira Šeksa da je Državno odvjetništvozatražilo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv BranimiraGlavaša zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, Glavaš jeizjavio kako je "riječ o politički montiranom procesu kojemu je ciljsrušiti vlast u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji".
OSIJEK, 2. svibnja 2006. (Hina) - Nakon današnje izjave predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa da je Državno odvjetništvo zatražilo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, Glavaš je izjavio kako je "riječ o politički montiranom procesu kojemu je cilj srušiti vlast u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji".

"Hrvatska je država koju sam stvarao i meni je prvom interes da se razjasne svi zločini iz Domovinskog rata. Kada bi moja domovina bila ugrožena, i danas bi ju branio na isti način, zbog čega sam ponosan", rekao je za Hinu Glavaš.

Međutim, poručio je, "epilog cijeloga slučaja neće biti onakav kako priželjkuju oni koji su ovo pokrenuli jer su za vrijeme Domovinskog rata bili samo kat iznad mene i odgovorni za sve odluke. Iskoristit ću na idućoj saborskoj sjednici svojih 15 minuta i "progovoriti o mnogim stvarima koje su do sada bile nepoznanica i hrvatskoj javnosti i međunarodnim institucijama".

Kazao je da je prije osam dana od visokoga časnika Hrvatske vojske "dobio informaciju da će mu se skinuti zastupnički imunitet" te da ima "ima informaciju da se politički progon odnosi na još jednoga generala Hrvatske vojske i još neke osobe zaslužne za obranu domovine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙