FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinali pozivaju na bojkotiranje filma Da Vincijev kod

RIM, 7. svibnja 2006. (Hina) - U Vatikanu se širi uvjerenje kako filmsnimljen prema knjizi "Da Vincijev kod" američkog pisca Dan Brownatreba bojkotirati, a sada kardinal iz kurije, Nigerijanac FrancisArinze čak predlaže da se zakonski intervenira kako bi se zabraniloprikazivanje filma, piše u nedjelju list Repubblica.
RIM, 7. svibnja 2006. (Hina) - U Vatikanu se širi uvjerenje kako film snimljen prema knjizi "Da Vincijev kod" američkog pisca Dan Browna treba bojkotirati, a sada kardinal iz kurije, Nigerijanac Francis Arinze čak predlaže da se zakonski intervenira kako bi se zabranilo prikazivanje filma, piše u nedjelju list Repubblica.

"Postoje zakonska sredstva kojima se može osigurati da jedni štuju prava drugih. Moraju nas štovati i štovati našeg utemeljitelja, Isusa Krista. Kršćani ne mogu ostati prekriženih ruku i kazati: Moramo oprostiti i zaboraviti", rekao je kardinal Arinze.

Arinzeova izjava, koju je citirao list, data je za dokumentarac pod naslovom "Da Vincijev kod: majstorska prijevara", koji je snimio američki novinar Mario Biasetti i koji će biti predstavljen 16. svibnja u udruženju stranih novinara u Rimu.

Organizacija Opus Dei, koju Dan Brown u svojoj knjizi ocrnjuje, neće tražiti zaštitu sudskim putem, već preko interneta upućuje informacije o svome djelovanju. Talijanski kardinal Luigi Poggi također u listu Repubblica kaže kako ne razumije kako jedna takva knjiga puna laži može imati takvu prođu. Samo u Italiji je prodana u tri milijuna primjeraka, a u svijetu u 40 milijuna primjeraka. Poggi drži kako Crkva ne bi trebala intervenirati, ali se vjernici trebaju mobilizirati. Jedan od razloga širenja knjige jest što mnogi kršćani "nemaju dobro utemeljeno vjersko obrazovanje", smatra Poggi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙