FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade 15. Dana hrvatskog filma

ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Dokumentarni film "Što sa sobompreko dana" Ivone Juka, priča o lepoglavskim zatvorenicima koji sebave engleskim dramatičarem Shakespeareom, osvojio je Grand prix 15.Dana hrvatskog filma, koji su dodjelom nagrada večeras završili u kinuStudentskog centra.
ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Dokumentarni film "Što sa sobom preko dana" Ivone Juka, priča o lepoglavskim zatvorenicima koji se bave engleskim dramatičarem Shakespeareom, osvojio je Grand prix 15. Dana hrvatskog filma, koji su dodjelom nagrada večeras završili u kinu Studentskog centra.

Nagradu za najbolju režiju dobila je Tanja Golić za kratki igrani film "Nije da znam nego je to tako" i dokumentarni "Čekajte, čekajte".

Ivan Goran Vitez za film "Posljednja pričest" dobio je nagradu za najbolji scenarij, a Ivor Ivezić za film "Što sa sobom preko dana" nagrađen je za montažu.

Nagradu za najbolju glazbu dobio je Hrvoje Štefotić za animirani film "Levijatan", a nagradu za najbolju kameru Boris Poljak za igrane filmove "Stolac za ljuljanje" i "Planktoni".

Najbolji debitant je Marko Šantić (za igrani film "Sretan put Nedime"), a najbolji producent zagrebački "Kenges" (za animirane filmove "Levijatan" i "Soldat" te eksperimentalni film "Relocated").

Nagrade "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara podudaraju se s glavnim nagradama Ocjenjivačkog suda 15. Dana hrvatskog filma.

"Oktavijana" u kategoriji kratkometražni/srednjometražni igrani film dobila je Tanja Golić za film "Nije da znam nego je to tako", a u kategoriji dokumentarnog filma Ivona Juka "Što sa sobom preko dana".

Najboljim animiranim filmom kritičari su proglasili "Levijatan" Simona Bogojevića Naratha, najboljim namjenskim "Karlovačko pivo - Live" Brune Ankovića, a najboljim eksperimentalnim filmom "Autoportret" Ivana Faktora.

Hrvatsko društvo filmskih redatelja dodijelilo je Ani Hušman nagradu "Jelena Rajković" za redatelja do 30 godina starosti za animirani film "Plac".

Ocjenjivački sud katoličkog tjednika "Glasa koncila" dodijelio je "Zlatnu uljanicu" dokumentarnom filmu "Čardak i na nebu i na zemlji" Tomislava Mršića za promicanje etičkih vrijednosti na filmu.

Tvrtka "Kodak" nagradu za najbolji snimateljski rad dodijelila je Branku Cahunu za film "Delta".

Među filmovima koji su bili prijavljeni, ali nisu uvršteni u konkurenciju te su prikazani u Salonu odbijenih nagrađen je dokumentarni film "Selma" Srđana Šarenca.

Od 25. travnja na 15. Danima hrvatskoga filma bilo je prikazano 18 igranih filmova, 33 dokumentarna, dvadesetak animiranih, devet eksperimentalnih, tridesetak namjenskih filmova i osamnaest glazbenih spotova.

Nagradu "Počasni Oktavijan" Dana hrvatskog filma za poseban doprinos dobio je kritičar Ivo Škrabalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙