FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upozorenja RS zbog zaostajanja u reformi policije

BANJA LUKA, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ured visokog predstavnika (OHR)u Banjoj Luci upozorio je u četvrtak vlasti Republike Srpske (RS) dase zbog njihova odbijanja ponuđenih prijedloga zaostaje u reformipolicije zbog čega može biti odgođeno uključivanje BiH u euroatlantskeintegracije.
BANJA LUKA, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ured visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci upozorio je u četvrtak vlasti Republike Srpske (RS) da se zbog njihova odbijanja ponuđenih prijedloga zaostaje u reformi policije zbog čega može biti odgođeno uključivanje BiH u euroatlantske integracije.

Glasnogovornica banjalučkog ureda visokog predstavnika za BiH (OHR) Ljiljana Radetić podsjetila je da se visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling na bečkom sastanku ministara unutarnjih poslova EU zauzimao za ponovno razmatranje mogućnosti ukidanja viznoga režima za građane BiH.

Poruka da BiH odbija reformu policije može imati samo negativan utjecaj na bilo kakvu mogućnost olakšavanja viznog režima, priopćila je glasnogovornica.

Ona je podsjetila na politički sporazum iz listopada 2005. godine o prihvaćanju triju europskih načela za reformiranje policije u BiH koje su prihvatili državni i parlamenti entiteta. Po tim načelima policija se mora osloboditi političkih utjecaja, zakoni i proračun koji se odnose na to područje utvrđuju se na državnoj razini, a područja nadležnosti buduće policije ne mogu se ograničavati entitetskim crtama razdvajanja. Vlasti RS međutim odbijaju primijeniti ta načela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙