FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer RS položio vijenac u spomen jasenovačkih žrtava

BANJA LUKA, 16. travnja 2006. (Hina) - Premijer Republike SrpskeMilorad Dodik i nekoliko ministara položili su u nedjelju vijence naspomen-ploču u Donjoj Gradini, a u znak sjećanja na žrtve ustaškoglogora Jasenovac i 61. obljetnicu proboja jasenovačkih logoraša 22.travnja 1945., održano je bogoslužje, priopćio je Ured Vlade RS zaodnose s javnošću.
BANJA LUKA, 16. travnja 2006. (Hina) - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik i nekoliko ministara položili su u nedjelju vijence na spomen-ploču u Donjoj Gradini, a u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac i 61. obljetnicu proboja jasenovačkih logoraša 22. travnja 1945., održano je bogoslužje, priopćio je Ured Vlade RS za odnose s javnošću.

Premijer Dodik je na komemoraciji kazao kako "zločine ne treba zaboraviti, ali da se treba okrenuti budućnosti, izgradnji mira i stabilnosti, s ciljem razvoja i integriranja u europsku zajednicu naroda".

On je također najavio kako će vlasti Republike Srpske tijekom ove ili iduće godine u Donjoj Gradini postaviti kamen temeljac za memorijalni centar, zatim za pravoslavnu crkvu te za židovsku sinagogu.

Komemoraciji u Donjoj Gradini nazočili su i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Borislav Paravac, ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić i zastupnici u Parlamentu RS te predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH, a u ime Visokog predstavnika (OHR) u BiH voditelj banjalučkog Ureda OHR-a Graham Day.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙